2014. november 23., vasárnap

Szén-monoxid és füstérzékelő 5év működési garancia - Jelenlegi ára: 6 900 Ft


Szén-monoxid és füstérzékelő, 9V - SCF 100
Cikkszám: 22000140
jelzi a színtelen, szagtalan szén-monoxidot, és a tüzek kialakulásának veszélyét, már a kezdődő szakaszban
tesztfunkcióval, alacsony elemfeszültség jelzés
Műszaki jellemzők:
hangteljesítmény: min. 85 dB
EN 50291 és 14604 szabványnak megfelelő biztonságos működés
tápellátás: DC 9 V beépített Lí-ion elem (tartozék)
japán gyártmányú szenzorral
fotoelektromos érzékelő
karbantartásmentes 5 év használat
LED-kijelző
Bővebb információ a termékről
Ez a készülék a környezetünkben kialakuló füst, illetve tűz észlelésekor már a korai szakaszban riasztó hangot bocsát ki, ezáltal időben tudja észlelni a veszélyt, és elhagyni a helyiséget, segítséget kérni, amivel életeket menthet meg.
A kialakuló tűzesetek során a legtöbb halálesetet a füstmérgezés okozza, de kisebb-nagyobb súlyosságú füstmérgezéssel évente több száz ember kerül kórházba.
Ennek megelőzésére a füstérzékelők használata szolgál, amelyet minden olyan helyiségben érdemes elhelyezni, ahol forrás biztosított lehetséges tűz kialakulására
Felszerelésénél természetesen figyelembe kell venni a védeni kívánt helyiség térelrendezését és légmozgását, mely befolyásoló tényezőként hathatnak a füst terjedésénél.
Az optikai füstérzékelők a levegő részecskatartalmának összetevői alapján jelzik a kialakuló tűz, illetve füst veszélyét.
Mivel a levegőben nemcsak füstrészecskék találhatóak, így a por, különböző gőzök, aeroszolok, sprayk előfordulása okot adhat „ téves” jelzésre.
Mivel ezeket a tényezőket környezetünkből nem tudjuk 100%-osan kiszűrni, ezért egy minden riasztás esetén győződjünk meg környezetünk biztonságáról.
A füstmérgezés tünetei az alábbiak:
A forró füst miatt a légzőszervek megduzzadásával nehézlégzés keletkezik, mely köhögéshez, mellkasi fájdalomhoz vezethet, és az oxigénellátás csökkenése miatt eszméletvesztési is bekövetkezhet.
A vérben felgyülemlő szén-monoxid fejfájást, fülzúgást, hányingert, álmosságot, szédülést, zavartságot, tájékozatlanságot, légszomjat, heves szívdobogást vagy akár halált is okozhat.
A füstmérgezett személyt a lehető leggyorsabban a szabad levegőre kell juttatni, és nélkülözhetetlen a szakszerű, orvosi ellátás.
Ezek a tünetek egészséges felnőtt emberekre vonatkoznak, gyengébb állapotban lévő emberek, ill. gyermekek esetében az enyhébb mérgezés is súlyos következményekkel járhat.
Kérjük, továbbítsa ezeket az információkat ismerőseinek és az Önnel együtt élőknek.
 



Jelenlegi ára: 6 900 Ft

Az aukció vége: 2014-11-25 08:22
. Szén-monoxid és füstérzékelő 5év működési garancia - Jelenlegi ára: 6 900 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése